IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» - ΙΣΜΗΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ 
Τα νέα της πόλης μας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» - ΙΣΜΗΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΥ

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι, το να έχω ‘αποσυρθεί ήσυχα’ από τα κοινά, χωρίς παρεμβάσεις και ‘πυροτεχνήματα’, προκειμένου ίσως να διαφυλαχθεί η συσπείρωση και η ενότητα της πρώην παράταξής μου, έχει εκληφθεί από κάποιους ως αδυναμία.

Αναγκάζομαι σήμερα λοιπόν να τοποθετηθώ δημόσια, μετά από ένα άκρως προκλητικό μήνυμα που έλαβα από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης όπου ήμουν Δημοτική Σύμβουλος.

Τότε, θεώρησα ότι οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησής μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου ήταν αρκετό να είναι μόνο εις γνώση του επικεφαλής. Δυστυχώς αυτό ήταν μία λάθος αντιμετώπιση από πλευράς μου, όπως αποδείχθηκε, αφού εκλήφθηκε ως αδυναμία και άθελα μου έγινα συνεργός εφαρμόζοντας τον άτυπο «νόμο της σιωπής», δίνοντας του το δικαίωμα να μιλάει εκείνος εξ ονόματός μου .

Επειδή, οι μέρες που διανύει ο τόπος μας είναι ήδη εξαιρετικά κρίσιμες, και όλοι εμείς, που έχουμε συμμετάσχει και ακόμα μετέχουμε στα κοινά, οφείλουμε δημόσια να τοποθετούμαστε και όχι να σιωπούμε, διευκρινίζω πως παραιτήθηκα ιδιαίτερα εύκολα, από μία παράταξη που δεν αξιοποιεί τα στελέχη της, όπου επικρατεί το «ενός ανδρός αρχή», με ένα σχήμα άκρως εγωκεντρικό, όπου η προώθηση της ομαδικότητας είναι κατ’ επίφασιν στόχος, όπου ΕΝΑΣ αποφασίζει για όλους και οι υπόλοιποι είναι απλά μαριονέτες ή στο ίδιο έργο θεατές. Όσοι μάλιστα τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη, δέχονται χτυπήματα κάτω από τη μέση. Και γνωρίζω πολύ καλά, ότι πάρα πολλοί συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης το ξέρουν αυτό και συμφωνούν απόλυτα.

Ένας άλλος λόγος που με οδήγησε στην έξοδο από την παράταξη είναι ο τρόπος με τον οποίο ασκούνταν και δυστυχώς ακόμα ασκείται ‘Αντιπολίτευση’. Με λύπη μου:

1. διαπίστωσα πόσο φανερή ήταν η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί χώρο

διαλόγου και σύνθεσης απόψεων, κυρίως για τα μείζονος σημασίας θέματα της πόλης, και

2. επίσης διαπιστώνω, ότι συνεχίζει στην πραγματικότητα να λειτουργεί διεκπεραιωτικά, απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμη και την καλοπροαίρετη, καθώς οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται, ως απλά διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους τις ειλημμένες αποφάσεις του επικεφαλής.

Σαφέστατα, η ιδεολογία μου, η συνείδησή μου και οι αρχές μου δεν ταυτίζονταν πλέον με ένα τέτοιο τρόπο προσέγγισης στα διάφορα σοβαρά θέματα, Πόσο μάλλον, όταν ο επικεφαλής, τόσο απροκάλυπτα στήριζε – και στηρίζει ακόμα- τη Δημοτική Αρχή, σαν μια ‘δεύτερη συμπολίτευση’. Αυτό με έβρισκε και με βρίσκει πολιτικά αντίθετη, καθώς δε συνάδει με τους λόγους που αρχικά συμπορεύτηκα μαζί του και καμία σχέση δεν έχει με το ρόλο και την ουσία της ‘Αντιπολίτευσης’. Αυτή μου η αντίληψη, πολύ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και από κάποια ακόμα ανακοίνωση, σχετικά με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ίδιος και κατηγορεί ευθέως, πλην σαφώς, όσους κάνουν αντιπολίτευση – που αυτός είναι και ο ρόλος τους - ότι «καταλύουν» τη Δημοκρατία!!!

Για όλα τα προηγούμενα αποφάσισα να μείνω ‘μακριά από την παράταξη’, αλλά όχι από την πόλη και τους ανθρώπους της και από κάποιους λίγους φίλους που είχα κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Για να έρθω λοιπόν και στο σήμερα, πριν κάποιες μέρες βρέθηκα στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, απολαμβάνοντας το σαββατιάτικο καφέ μου παρέα με φίλους. Δεν είχα φύγει καλά καλά και δέχτηκα ένα μήνυμα τόσο προκλητικό όσο και ακατανόητο…

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται στο μήνυμά του ο επικεφαλής, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ρωτήσω τη γνώμη του για κάποια ζητήματα, όταν μου επισημαίνει ότι τίποτα από αυτά που έχω ακούσει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και μου υποδεικνύει να συνέλθω!!! Κυρίως όμως πρέπει να επισημάνω ότι ζητάει να μου μιλήσει για «κάποια ζητήματα», ώστε να μην έχω μονόπλευρη ενημέρωση όπως λέει.

Κύριε Μανούρη, νομίζω ότι χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά αναλόγως το πώς σας συμφέρει κατά περίπτωση:

1. είμαι απόλυτα ικανή να επιλέγω μόνη μου τις πηγές που θεωρώ αξιόπιστες για την πληροφόρησή μου, και πόσο μάλλον πάνω σε λεπτά θέματα όπως η πολιτική και η καθημερινή ζωή στο Δήμο μας

2. όσο για το μονόπλευρο της πληροφόρησης, εν έτει 2017 υπάρχει τέτοια πολυφωνία, που αποκλείεται κάποιος να παραλείψει την είδηση, καθώς επίσης υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοθελητές που θα μεταφέρουν την όποια είδηση, ακόμα και την κακή, αποτελεσματικότατα

3. τι φοβάστε ότι έχω ακούσει και σπεύδετε εναγωνίως να με πληροφορήσετε ότι καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα?

4. αναφορικά με την μονόπλευρη ενημέρωση, εσείς δώσατε την ευκαιρία στα μέλη της παράταξής σας, να ακούσουν όλες τις πλευρές, να κρίνουν και να αποφασίσουν αμερόληπτα για την απομάκρυνση συναδέλφων/ μελών, ή απλά τους ανακοινώσατε την απόφασή σας?

5. αναφορικά με το ότι ‘ ελπίζετε να συνέλθω’, θεωρείτε ότι είναι κακό, κάποιος να έχει δική του άποψη, η οποία πολύ πιθανό να διαφέρει από τη δική σας? Νομίζω αυτό δεν είναι κάποια αρρώστια που πρέπει να γιατρευτεί, αλλά ονομάζεται ελευθερία σκέψης και έκφρασης στις μέρες μας!

Νομίζω πως αυτά που ο ίδιος απαιτείτε από τους άλλους, καλό είναι πρώτος εσείς να τα εφαρμόζετε – πολυφωνία – ανεκτικότητα – συναπόφαση. Αυτό άλλωστε είναι και αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού πολιτισμού που τόσο ανοιχτά υποστηρίζετε.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι μπορεί να παραιτήθηκα από Δημοτική Σύμβουλος και να απομακρύνθηκα από την παράταξη, αλλά ουδέποτε παραιτήθηκα από το δημόσιο βίο και την ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία της πόλης μου. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα θίγω τα κακώς κείμενα. Θα ενοχλώ όσους φοβούνται την εμπιστοσύνη και τη φιλία που απολαμβάνω από τον απλό κόσμο.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019 αποτελούν κομβικό σημείο για την πορεία που θα ακολουθήσει η πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Πραγματική ελπίδα θα φέρει μόνο η συνένωση υγιών δυνάμεων που θα καταστήσουν την πόλη μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Άφθαρτοι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να πάρουν το «τιμόνι» της πόλης στα χέρια τους. Άνθρωποι με σαφείς και ξεκάθαρες απόψεις, που δεν είναι απαραίτητο να στρογγυλεύουν τις απόψεις τους για να είναι αρεστοί. Αρκεί η ευθύτητα και η ειλικρίνεια για να αποκαταστήσει η πολιτική το κακό της όνομα, και να εμπιστευτούν πάλι οι Δημότες και να γίνουν οι ίδιοι η κινητήρια δύναμη της νέας αρχής και αρωγός στο δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Ως δημότης αυτής της πόλης και ως νέος άνθρωπος, θεωρώ τώρα την ενασχόληση με τα κοινά κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Με αίσθημα ευθύνης αλλά και με την προσδοκία της οριστικής απαλλαγής από τους εκφραστές του φθαρμένου ΧΘΕΣ, μένω πιστή στην αταλάντευτη θέση μου για ‘μια Ν. Ιωνία των πολλών’ και όχι των λίγων «εκλεκτών», για μια πόλη που θα έχει στο επίκεντρό της, την επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων και όχι την εξυπηρέτηση του τοπικού πελατολογίου.

Με κουτσομπολιά, διαρροές και ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Η κρίση θα ξεπεραστεί με σοβαρότητα από όσους έχουν το ανάστημα να εγγυηθούν στον πολίτη ένα καλύτερο μέλλον και στην Ν. Ιωνία που αγαπάμε, την τύχη που της αρμόζει με ανάπτυξη και νέα πνοή.

Ευχαριστώ

Ισμήνη Ναυπλιώτη

Πρώην Δημ. Σύμβουλος Νέας Ιωνίας

 Καταχωρήθηκε την: 29/06/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!