Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το Σάββατο (6/5) το απόγευμα, η Ένωση Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αττικής «Ηρακλής», πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια της νέας έδρας του σωματείου, στο Ηράκλειο Αττικής (Απόλλωνος 32), παρουσία μελών του από όλη την Αττική.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Γραμματέας του σωματείου, κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας. Είναι τα εγκαίνια του Σωματείου μας. Είναι πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια δεξιά κι αριστερά, που ο «Ηρακλής» αποκτάει έδρα.» κι αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.), κ. Νικόλαο Πελεγίνη, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας πως: «Καλορίζικη η καινούργια έδρα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο «Ηρακλής», να έχουμε περισσότερο κόσμο. Να ξέρετε πάντα ότι η Ομοσπονδία είναι δίπλα σας, θα σας στηρίζει σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Το έχουμε αποδείξει αυτό. Είμαστε δυναμικοί. Εύχομαι κι εσείς να είσαστε δυναμικοί και όταν σας καλεί η Ομοσπονδία ή το Σωματείο να είστε πάντα δίπλα του. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλορίζικο, καλή συνέχεια και καλόν αγώνα.».

Ακολούθως, χαιρέτησε την εκδήλωση και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής (επικεφαλής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών»), κ. Βασίλης Καραβάκος, λέγοντας πως: «Χαίρομαι που ένα Σωματείο οργανώνεται, αναπτύσσεται, βρίσκει έδρα. Σημαίνει ότι έχει να πατήσει για να αναπτύξει τη δράση του. Πρόσφατα, σε μια κουβέντα στον «Επικοινωνία», με ρώτησαν για τη Μεταμόρφωση, για το Σωματείο, και είχα πει ότι: «Για εμένα το βασικό ζήτημα είναι ότι ένα Σωματείο πρέπει να είναι ταξικά προσανατολισμένο. Δηλαδή, έχει να υπερασπιστεί εργαζόμενους, έχει να υπερασπιστεί ανθρώπους, που ζούνε από τον μισθό τους. Δεν είναι ούτε για να κάνει «πλάτες» στη δημοτική αρχή, ούτε να κάνει «πλάτες» σε οποιονδήποτε άλλον. Τα συμφέροντα είναι των εργαζομένων κι αυτά πρέπει να υπερασπιστεί.». Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτό πρέπει να το κάνετε και θα κριθείτε γι’ αυτό, για τους αγώνες σας. Και δεν υπάρχει, ειδικά σε αυτή την κατάσταση και στην κοινωνία που ζούμε, κανένας άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα. Η ιδιώτευση και ο καναπές είναι τελειωμένα. Θα είναι 450 ευρώ ο μισθός (γιατί εκεί θα καταλήξουμε, μην έχουμε αυταπάτες), θα πάνε 300 ευρώ οι συντάξεις, και θα κλαίμε τη μοίρα μας και το κακό που πάθαμε, και τι μας βρήκε και δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μόνο ο αγώνας υπάρχει και νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ καλό εφαλτήριο για τον αγώνα.».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αττικής «Ηρακλής», κ. Δημήτρης Κολοβός, αναφέροντας πως: «Ξεκινήσαμε το 2008 μία προσπάθεια. Μια ομάδα εργαζομένων, συνάδελφοι που σπάσαμε το κατεστημένο, που υπήρχε εδώ, και με την προσπάθειά μας καταφέραμε (χωρίς να το περιμένει κανένας) και εδραιωθήκαμε, γιατί υπήρχαν κάποιες αρχές: δεν είχαμε ούτε κόμματα, ούτε παρατάξεις και είχαμε πάντα ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές μας. Αυτό απέδειξε ότι δεν ήμασταν κατευθυνόμενοι και -κυρίως- ότι ήμασταν ακομμάτιστοι και ανένταχτοι. Αυτό αναγνωρίστηκε, και πολύ σύντομα είχαμε την πλειοψηφία στο «Περιβάλλον» στο Ηράκλειο, και είχαμε και μέλη στους παιδικούς σταθμούς. Καταφέραμε και μπορέσαμε με την προσπάθειά μας να δώσουμε αρκετές λύσεις. Δεν σταθήκαμε, όμως, μόνο εδώ. Κάναμε το μεγάλο βήμα, που ήταν τεράστιο βήμα για ένα κλαδικό Σωματείο, και κάναμε τροποποίηση Καταστατικού. Και δεν είμαστε π.χ. ένα μικρό Σωματείο, μόνο εδώ, τοπικό, αλλά καταφέραμε το 2011, με τη Γ.Σ. που είχαμε τότε, και το 2014, που πήραμε την απόφαση από το Πρωτοδικείο, και είμαστε πλέον ένα Παναττικό Πρωτοβάθμιο Σωματείο.», προσθέτοντας πως: «Όποτε μας το ζητάτε ανταπεξερχόμαστε σε όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του καθενός σας. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά πρέπει να ανταπεξερχόμαστε σε αυτά. Και, φυσικά, ο «Ηρακλής», δεν θα ήταν ποτέ αυτό που είναι σήμερα, αν δεν υπήρχε η αμέριστη αρωγή της Ομοσπονδίας της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., που από την πρώτη στιγμή μας υποστήριξε, όπως και κάθε φορά που τη χρειαζόμαστε.».

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Κολοβός είπε πως: «Θέλω να ελπίζω ότι η σημερινή μέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον «Ηρακλή», που από ένα μικρό Σωματείο έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλο, Παναττικά, και θα γίνει πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο το περιμένουν κάποιοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουμε πολύ πιο καλοί, πιο ισχυροί και πιο δυνατοί σε ό,τι ακολουθήσει.».

Κατόπιν, τον λόγε έλαβε ο Γραμματέας του «Ηρακλή», κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να σταθώ στην ανάγκη, που υπάρχει στη σημερινή εποχή, της ύπαρξης του «Ηρακλή». Σε μία περίοδο, που τα δικαιώματά μας βάλλονται καθημερινά από τις κυβερνήσεις, ο μισθός μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι περισσότερες δημοτικές αρχές (βάσει καταγγελιών, που μας έχουν γίνει) καταστρατηγούν νόμους και καταπατούν δικαιώματα στο δόγμα του «να βγει η δουλειά» και στην έλλειψη προσωπικού, για την οποία είναι υπεύθυνες οι δημοτικές αρχές, διότι όλα αυτά τα χρόνια παίζανε το «παιχνίδι των συμβασιούχων» για προσωπικά οφέλη (για τα «ψηφαλάκια», που έλεγα μια ζωή), χωρίς να στελεχώσουν τις υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, έρχονται τώρα και λένε ξαφνικά ότι: «Δεν μας αφήνουν τα μνημόνια» (και αυτά τα βλέπαμε και πριν, που τους «αφήναν» τα μνημόνια, πώς παίρνανε μόνιμο προσωπικό), σε μια περίοδο που τα περισσότερα Σωματεία στους Δήμους είναι ψευτοσυνδικαλιστικά όργανα πια, παίζοντας καθαρά το παιχνίδι των δημοτικών αρχών, ήρθε ο «Ηρακλής» να «βάλει φρένο» και να κοντράρει αυτές τις καταστάσεις.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε πως: «Ο «Ηρακλής» είναι φτιαγμένος από μέλη, τα οποία έχουν μπουχτίσει στην άνευ όρων παράδοση πια των Σωματείων και των εργαζομένων στις ορέξεις της κάθε δημοτικής αρχής και της κάθε κυβέρνησης, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ως Παννατικό Σωματείο, βάσει της αλλαγής του Καταστατικού, και με τις ευλογίες, φυσικά, και της Ομοσπονδίας σε αυτό το κομμάτι, δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε μονίμους, αορίστους, συμβασιούχους, αποδέχεται όλες τις σχέσεις εργασίας, και καλεί τους εργαζόμενους και προσπαθεί να βοηθήσει για να προασπίσει τα δικαιώματά τους.», συμπληρώνοντας πως: «Σήμερα, ο «Ηρακλής» καλύπτει 147 μέλη, από διαφόρους Δήμους, και συνεχίζει την προσπάθειά του για διεύρυνση, ενημερώνοντας διαρκώς τους εργαζόμενους στους Δήμους, για το ποιος είναι, για το τι μέλλει γενέσθαι, και το μόνο που κάνει είναι να τους δίνει μια γραμμή για αγώνα στην πορεία, για να μπορέσουν να παραμείνουν έστω αυτά τα δικαιώματα που έχουν και μήπως καταφέρουμε και γυρίσουμε και τα προηγούμενα. Το μοναδικό μας μέλημα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και η προστασία από τη λαίλαπα που έρχεται από τις κυβερνήσεις και από τις δημοτικές αρχές.».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Σπυρόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, που μας στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, που στέκεται διαρκώς δίπλα μας και μας συμβουλεύει σε κάθε μας κίνηση. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλους εσάς και να ξέρετε ότι ο στόχος είναι κοινός: η σωστή λειτουργία της πόλης και η εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά όχι εις βάρος των εργαζομένων.».

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι κατέθεσαν διάφορες εμπειρίες τους από τους τόπους εργασίας και αντάλλαξαν απόψεις για τις περαιτέρω ενέργειες, που πρέπει να γίνουν από το σωματείο τους.

 

Απόστολος ΣαλονικίδηςΚαταχωρήθηκε την: 10/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!