Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED  
Τα νέα της πόλης μας

Ο δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης ,οι εκπρόσωποι της εταιρείας GlobiLED(δεξιά) και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Κυριακόπουλος και Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕ  ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED - ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής (22/3), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας υπογράφτηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση του παλαιού δημοτικού φωτισμού με χρήση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση ενέργειας και η σχετική εγκατάσταση θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου μετά από έξι μήνες.

Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ

Πριν από τις υπογραφές των αρμοδίων του Δήμου Νέας Ιωνίας και της εταιρείας GlobiLED, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του συγκεκριμένου σημαντικού έργου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είναι ένα έργο που το παλέψαμε πάρα πολύ να το καταφέρουμε. Έχουμε ξεκινήσει τη μελέτη πολλά χρόνια πριν, γιατί θεωρούμε ότι θα ανεβάσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, μιας και πρόκειται να αλλάξει όλος ο φωτισμός της πόλης μας. Θεωρώ ότι είμαστε από τους πρώτους Δήμους που σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κάναμε τη χρηματοδότηση τέτοιου έργου. Θεωρούμε ότι είμαστε και τυχεροί, γιατί η μειοδότρια εταιρεία είναι η GlobiLED, με την οποία έχουμε ξεκινήσει και συνεργαζόμαστε πριν καν ξεκινήσει από σήμερα η επίσημη συνεργασία μας. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό και θα βοηθήσει την πόλη μας.».

Η GlobiLED

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της εταιρείας GlobiLED, κ. Tareq Al Jizawi, είπε μεταξύ άλλων πως: «Εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Νέας Ιωνίας για τη θερμή υποδοχή και ελπίζω η σημερινή μέρα να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας, καρποφόρας και για την εταιρεία μας, αλλά και για τον Δήμο και τους δημότες. Μετά από μία όντως μακρά διαδικασία σήμερα φτάνουμε στην ημέρα υπογραφής της σύμβασης ενός έργου υποδομής για τον Δήμο Νέας Ιωνίας, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση όλου του δικτύου φωτισμού του Δήμου. Και πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, που θα πετύχει ο Δήμος, σημαντική είναι και η αισθητική και η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, όπως και η αναβάθμιση του πλαισίου ασφάλειας του δημότη και του πολίτη στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Ελπίζω ότι οι προσδοκίες του Δήμου και των δημοτών θα πραγματοποιηθούν. Η εταιρεία μας ήδη έχει κάνει ενέργειες, ούτως ώστε να ξεκινήσει το έργο άμεσα. Και ελπίζουμε απ’ την άλλη βδομάδα κιόλας να αρχίσουν κάποιοι κεντρικοί δρόμοι να φωτίζονται και να υπάρχει αυτή η σημαντική αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση για τον Δήμο Νέας Ιωνίας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη και καλή μας αρχή.».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Ελπίζω η υπογραφή που θα βάλω να είναι τυχερή και το έργο να λειτουργήσει και να έχει καλά αποτελέσματα για τον Δήμο μας.», ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες βοηθήσανε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Να καλωσορίσω την GlobiLED, με την οποία πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις κι έχουμε μιλήσει για το πώς θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των φωτιστικών. Η αρχή θα γίνει από την περιοχή «Λαζάρου», από Ελευθερίου Βενιζέλου ως Αλέκου Παναγούλη, και το έργο θα συνεχιστεί με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης μας. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε να υπάρξει όσο γίνεται πιο ομαλή μετάβαση από το παλιό στο νέου τύπου φωτιστικό.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Ακολούθως, ο εκδότης και διευθυντής της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας της Ν.Ιωνίας «ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr», κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης, ρώτησε αρχικά: «Πόσο χρονικό διάστημα πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του έργου;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Tareq Al Jizawi πως: «Το πολύ σε έξι μήνες θα αλλάξει όλος ο φωτισμός του Δήμου. Θα ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα. Ήδη έχουμε φροντίσει το 50% των φωτιστικών να είναι στις αποθήκες του Δήμου Νέας Ιωνίας πριν καν υπογραφεί η σύμβαση, οπότε η τοποθέτηση θα ξεκινήσει άμεσα. Ελπίζουμε, λοιπόν, να ολοκληρώσουμε σε ένα εξάμηνο. Σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες θα υπάρχει ένα πρόγραμμα εγκαταστάσεων, με βάση το οποίο θα συνεννοηθούμε για τους δρόμους και τις προτεραιότητες.», στη συνέχεια ρώτησε πως: «Σε περίπτωση φθοράς των λαμπτήρων, υπάρχει ικανό στοκ να τις αντικαταστήσετε;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Tareq Al Jizawi πως: «Βεβαίως, η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγγύηση του έργου για δέκα χρόνια.», κι ακόμη στο ερώτημα του κ. Μαγκαναδέλλη πως: «Ποιος θα κάνει την απεγκατάσταση του παλιού φωτισμού;» απάντησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου πως: «Και την απεγκατάσταση των παλιών φωτιστικών θα την κάνει η εταιρεία GlobiLED.», ενώ ο κ. Γκότσης συμπλήρωσε πως: «Τον παλιό φωτισμό θα τον αποθηκεύσουμε. Κάποια υλικά θα πάνε για ανακύκλωση, κάποια ήδη έχουμε κάποια αιτήματα από επαρχιακούς Δήμους να τους τα προσφέρουμε για να τα τοποθετήσουν στις περιοχές τους.».

Επίσης, σχολιάζοντας το έργο, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Νέας Ιωνίας επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Είναι το πιο αξιόλογο έργο που γίνεται Πρώτα από όλα θα έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και ο φωτισμός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο. Πιστεύω, εφόσον έχουν αναλάβει και για δέκα χρόνια τη συντήρησή τους, δεν θα έχουμε προβλήματα. Γιατί στα παλιά φωτιστικά ήδη αρχίσανε πολλά προβλήματα και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όπως θα έπρεπε. Επίσης, θεωρώ πως είναι πρωτοποριακός ο Δήμος μας και ελπίζω να το δουν και άλλοι Δήμοι και να κινηθούν κι εκείνοι προς αυτή την κατεύθυνση.».

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου και από τις δύο πλευρές και δεν μένει παρά να δούμε τα αποτελέσματά του στην καθημερινότητα της πόλης της Νέας Ιωνίας.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Σημειώσεις

Η σύμβαση περιλαμβάνει:

-την προμήθεια και εγκατάσταση 3.716 φωτιστικών σωμάτων και 3.875 λαμπτήρων, σύγχρονης τεχνολογίας LED. Κατά την εγκατάσταση των φωτιστικών και των λαμπτήρων, ο Ανάδοχος θα εκτελέσει και όλες τις εργασίες που είναι απαραίτητες γι’ αυτήν.

- Την προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού συστήματος Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων και 

- Την εγγύηση καλής λειτουργίας αυτών για δέκα (10) έτη.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής με χρήση 10-ετους διάρκειας δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Το ποσό του δανείου προέρχεται από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

 Καταχωρήθηκε την: 27/03/2019
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!