Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», στη Ν. Ιωνία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα (13/1) η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, καθώς και του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, δημ. συμβούλων, εκπροσώπων σωματείων και πλήθος κόσμου.

ΚΑΛΑΝΤΑ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Εν Οργάνοις», με διευθύντρια την κ. Αθηνά Γρατσούνα, να τραγουδά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, και αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της οικείας Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη και άλλους κληρικούς, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Κύριε Πρόεδρε και εκλεκτά μέλη του συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, επιτρέψτε μου μέσα από την καρδιά μου να σας είπω καλή και ευλογημένη χρονιά. Και όλα όσα έχετε προγραμματίσει να κάνετε στον χρόνο τον οποίο ήδη έχουμε εισέλθει, το 2018. Να έχετε υγεία και εσείς, αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου, να έχετε ευτυχία στη ζωή σας και με το κομμάτι αυτό, το οποίο πάντοτε το αφιερώνουμε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, θα τον επικαλούμεθα να είναι πάντα κοντά σας αρωγός και καθοδηγητής στη ζωή και στα έργα σας. Αυτές είναι οι απλές μου ευχές μέσα από την πολλή και ειλικρινή μου αγάπη, να έχετε δύναμη για να συνεχίσετε. Εμείς θα είμεθα κοντά σας και προς όλους σας και στον καθένα χωριστά.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΗΛΙΟΥ

Στη συνέχεια, χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», κ. Γιάννης Ηλιού, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στην αποψινή εκδήλωσή μας και σας εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα. Ευτυχισμένο το 2018. Επίσης, αγαπητοί μου συμπατριώτες και μέλη του σωματείου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που πρόσφατα με τιμήσατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε για τέταρτη συνεχή τριετία Πρόεδρο του Σωματείου των απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, του ιστορικότερου σωματείου της Νέας Ιωνίας, αλλά και από τα ιστορικότερα της χώρας μας. Ενός σωματείου, που ανελλιπώς, από το 1924, προσφέρει στον τόπο μας πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Η ευθύνη μας, λοιπόν, σαν Δ.Σ. είναι μεγάλη για την πορεία του σωματείου. Υποσχόμαστε, όπως έχουμε χρέος, να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια των προηγούμενων διοικήσεων και με τα νέα μέλη μας την κατεύθυνση που έχουν χαράξει για τον πολιτισμό μας και για την κοινωνική αλληλεγγύη των μελών, των φίλων και των κατοίκων της πόλης.».

Επίσης, ο κ. Ηλιού είπε μεταξύ άλλων πως: «Όπως γνωρίζουμε όλοι μας πλέον, στα χρόνια των μνημονίων η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε τα μέλη, τους φίλους και τους κατοίκους της περιοχής από τον καναπέ της κατάθλιψης, την αρρώστια των κατευθυνόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μόνο αρνητικές ειδήσεις προβάλλουν, και να τον φέρουμε στο σωματείο μας να επικοινωνήσει, να τραγουδήσει, να χορέψει, να εκπαιδευτεί, να γυμναστεί, να αποκτήσει καινούργιους φίλους, να ενημερωθεί για τα δρώμενα του σωματείου, να δει την ιστορία του, και γενικά να ζήσει φυσιολογικά, όπως ζούσαν παλιά οι άνθρωποι. Νιώθουμε υπερήφανοι ότι εν μέρει το έχουμε καταφέρει με τη δημιουργία των 11 τμημάτων και τη συγκέντρωση κάθε Πέμπτη απόγευμα των μελών μας.».

Κατόπιν, ο κ. Ηλιού αναφέρθηκε αναλυτικότερα στα τμήματα που λειτουργούν στο σωματείο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι στα εν λόγω τμήματα έρχονται και δραστηριοποιούνται άνθρωποι κάθε ηλικίας. Αυτό μας ανοίγει τα φτερά, γιατί όπως είπα, μεγάλος στόχος του Δ.Σ. είναι να προσελκύσουμε τους νέους και να τους μεταδώσουμε την Ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, για να είναι κυρίως υπερήφανοι για την καταγωγή τους.» κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Συνεχίζοντας, λοιπόν, την πολύχρονη πορεία του σωματείου μας πραγματοποιήσαμε τη χρονιά που πέρασε πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.».

Επίσης, ο κ. Ηλιού ανέφερε ενδεικτικές δραστηριότητες του Σωματείου, που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2017, ακολούθως ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Την τέταρτη συνεχή τριετία, που έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Σωματείου μαζί με το Δ.Σ. σαν μια γροθιά θα προχωρήσουμε τους στόχους. Είναι καθήκον μας απέναντι στους προγόνους μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Δεν είναι μακριά τα 100 χρόνια του σωματείου μας.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας έναν-έναν ονομαστικά τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τους δασκάλους των τμημάτων που λειτουργούν στο σωματείο.

ΕΥΧΕΣ

Στη συνέχεια, ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά και έκοψαν κομμάτια της βασιλόπιτας κατά σειρά: ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο κ. Γιάννης Ηλιού, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο π. Θεόφιλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο ποιητής και συγγραφέας κ. Χρίστος Ρουμελιωτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος («Δημιουργία Αλληλεγγύη» και ταμίας του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας κ. Μιλτιάδης Καναβός.

ΧΟΡΟΣ

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα Χορευτικά Τμήματα του σωματείου, καθώς και από το Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης, του Χολαργού, και ολοκληρώθηκε με πλούσιο μπουφέ για όλες και όλους που παραβρέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου, κι ακόμη παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Σπύρος Αμανατίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Λαζαρίδης και Βασίλης Χριστοδούλου από την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και η κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου από την παράταξη «Δύναμη προοπτικής», καθώς και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της πόλης.

 

Παναγιώτα Σούγια

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλογεί την πίτα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», κ. Γιάννης Ηλιού στην ομιλία του

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», κ. Γιάννης Ηλιού κόβει την πίτα

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και της Ο.Π.Σ.Α. κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου

Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου

 Καταχωρήθηκε την: 18/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!